Wijn opleidingen

Een wijn opleiding bij WijnMartijn?

WijnMartijn verzorgt wijnopleidingen voor beginners, sommeliers, importeurs, winkeliers en horeca. Je leert met plezier dankzij kleine groepen, een bevlogen wijndocent en waanzinnig goede wijnen die je gaat proeven.

Het volgen van een wijn opleiding is super gaaf om te doen. Leren over de mooiste gebieden ter wereld, kennismaken met verschillende druivenrassen, beter leren proeven en dat alles in een setting waarbij aandacht voor jou centraal staat.

Maar waar begin je? Als je nog niet zeker weet of het iets voor je is, dan schrijf je je in voor een Wijn Introductie Workshop. In één dagdeel kennismaken met de achtergronden van wijn. Na deze introductie weet je al snel of een vervolgopleiding bij je past. 

Je kunt ook starten met het volgen van een opleiding die de structuur en methode van SDEN aanhoudt. SDEN staat voor Stichting Dranken Examens en Normering. Diploma’s met het SDEN keurmerk worden erkend door de verenigde wijnimporteurs (KVNW), de zelfstandige slijtersbranche (Koninklijke SlijtersUnie) en de grootste wijn- en gedistilleerdopleiders van Nederland. 

De opleidingen van WijnMartijn volgen de methode van SDEN. Door de jaren heen is dit een bewezen en gefundeerde methode gebleken. Natuurlijk is het erg leuk om je opleiding af te ronden met een examen, maar dat hoeft niet. Is het voor jou helemaal niet belangrijk dat je aan het einde van de SDEN opleiding de stof echt beheerst, dan doe je gewoon geen examen. Wil je wel examen doen? Dan kan WijnMartijn dat volledig voor je verzorgen. 

Op deze pagina tref je de verschillende opleidingen aan. Met welke opleiding wil jij beginnen?

Introductie Workshop
Een wijn workshop met een knipoog. Gezellig luisteren en proeven. Ook te boeken voor bij u op het bedrijf of thuis!
Wijn Beginner
SDEN1
Een erg goede kennismaking met de wondere wereld van wijn in 2 avonden. We volgen de SDEN opbouw in deze training. Aan jou de keuze of je wel of geen examen wilt doen.
Wijn Gevorderd
SDEN2
Weet je al best veel over wijn en wil je gelijk beginnen met SDEN2? Na het volgen van deze opleiding kun je je met recht een opgeleide wijnkenner noemen.
Wijn Deskundig
SDEN3
De smaak te pakken na SDEN2 en op zoek naar meer verdieping? Druivenrassen, wijngebieden, wetgeving? Op verjaardagen maakt niemand jou meer wat wijs over wijn!