SDEN 2 - Wijn Gevorderd

De beste opleiding als je al een aardige basis hebt, maar meer wilt weten over wijn

SDEN 2 - Gevorderd - Wijnoorkonde

Leren en proeven

In vijf middagen/avonden gaat er een wijnwereld voor je open

Proefwijnen

We proeven 8 kwaliteitswijnen per avond

Tijd

Circa 4 uur plezier

Locatie

Proeflokaal WijnMartijn
Zwaagdijk 424 C
ZWAAGDIJK - WEST

Kosten

€ 349,= per persoon

Deelnemers

Maximaal 8

Je weet al best veel van wijn. Deze cursus is zeer geliefd bij wijnliefhebbers. Tijdens deze opleiding van 5 avonden leer je meer te begrijpen over wijn en leer je smaken herkennen. Hierdoor kun je betere wijnen selecteren die bij jouw smaakvoorkeur aansluiten en leer je de achtergronden kennen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk om deel te nemen aan deze opleiding. Iedere wijnliefhebber zoals jij kan zich dus aanmelden.

Kom gezellig doorleren over de wijnwereld bij WijnMartijn en schrijf je snel in voor deze training. In vijf avonden bespreken we onder meer de volgende onderwerpen:

  • Proeven als een professional
  • Acht witte- en negen blauwe druivenrassen
  • Druif en omgeving
  • Van druif tot wijn
  • Wijnstreken over de hele wereld
  • Wijn en de Wet
  • Omgaan met Wijn
  • Examentraining

De wijncursus SDEN 2 is voor gevorderden. In 5 avonden leer je veel over druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden, de productie van wijn en uiteraard over de smaak van wijn. Het boek “Ik weet meer van wijn” vormt de basis van deze opleiding. Het boek krijg je op de eerste avond en daar worden geen extra kosten voor gerekend. In  deze cursus voor gevorderden leer je in 5 avonden meer over kwaliteit van wijn en over hoe wijn nou precies gemaakt wordt. Ook leer je welke invloeden het klimaat van een wijngebied kan hebben op de wijn, net zoals  de bodem- en grondsoort. Gedurende deze SDEN 2 cursus proef je heel veel verschillende wijnen. De lessen worden gegeven door Register Vinoloog WijnMartijn.

Examen of niet?
De opleidingen bij WijnMartijn hebben een informeel, informatief en gezellig karakter. Heb je helemaal geen zin in het doen van examen, dan doe je het lekker niet. Ben je toch wel benieuwd of je de onderwerpen goed beheerst, dan is het misschien toch wel leuk om examen te doen. WijnMartijn helpt je met proefexamens en het registeren bij SDEN en alles wat er verder bij komt kijken. Er zijn extra kosten verbonden aan het doen van het erkende examen bij SDEN, maar daar krijg je vooraf alle informatie over. 

Met de auto naar WijnMartijn?
Met te veel alcohol op het verkeer in, dat kan natuurlijk niet. In het proeflokaal van WijnMartijn kun je alle wijnen goed proeven, want er staan genoeg spuugemmers / spittoons / kwispedoors op tafel. In het begin misschien even wennen dat uitspugen, maar een echte wijnprofessional doet niet anders. Genoeg geproefd van de wijn om een goede indruk te krijgen van de aroma’s, smaken en andere eigenschappen van deze vloeibare godendrank? Dan kieper je gemakkelijk de resterende wijn uit je glas de spuugemmer in. Zo beperk je het proeven tot kleine slokjes. Heb je wel al jouw vervoer geregeld en weer naar huis keren in een ietwat benevelde toestand is geen probleem, dan staat er niets in de weg om lekker te genieten.

Bij WijnMartijn krijg je meer…
Je kunt op veel plekken in Nederland een SDEN opleiding volgen. De opleidingen bij WijnMartijn zijn anders. Ten eerste zijn de groepen veel kleiner. Je zit in een studieklas van maximaal 8 deelnemers. Daardoor is het veel gemakkelijker om vragen te stellen over de onderwerpen. Ook zul je ervaren dat je veel meer interactie met de andere deelnemers hebt. Je krijgt meer aandacht, dus de kans is groot dat de behandelde onderwerpen veel beter bij je blijven hangen. En dat is natuurlijk weer handig als je van plan bent om deze opleiding af te ronden met een examen.

Op de proefwijnen wordt zeker niet bezuinigd. De passie van WijnMartijn voor wijn is groot en dat brengt hij graag naar je over. Vertrouw erop dat de wijnen die je op de lesavonden zult proeven zorgvuldig zijn geselecteerd. Je gaat echt hele bijzondere wijnen proeven.

Besluit je om deze opleiding af te ronden met een examen? WijnMartijn regelt de inschrijving voor je. Wil je toch nog even wat meer weten over een specifiek onderwerp? We nemen de tijd voor je. Oefenexamens, additionele boeken die interessant kunnen zijn voor je, nog wat meer hulp bij het leren proeven? Bij WijnMartijn zit je goed.

Inclusief...

Minimaal 8 Kwaliteitswijnen per avond

Bread & Bites

Les van Register Vinoloog (SDEN4) WijnMartijn

Aandacht voor jou

Maximaal 8 deelnemers

Toegankelijk, informeel en gezellig...!

Proeflokaal WijnMartijn

Deze opleiding volg je in het proeflokaal van WijnMartijn. Gemakkelijk te bereiken met goede parkeergelegenheid (gratis).

Adres

Proeflokaal WijnMartijn
Zwaagdijk 424 C
ZWAAGDIJK-WEST

Tijd