SDEN 1 - Wijn Beginner

De beste opleiding als je nog niet zoveel weet over wijn...

SDEN 1 - Beginner - Wijnvignet

Leren en proeven

In twee dagdelen heb jij de basis onder de knie

Proefwijnen

We proeven 8 kwaliteitswijnen per sessie

Inclusief

SDEN Naslagwerk:
"Ik weet wat van Wijn"

Locatie

Proeflokaal WijnMartijn
Zwaagdijk 424 C
ZWAAGDIJK - WEST

Kosten

€ 119,50 per persoon

Deelnemers

Maximaal 8

Mag je graag wijn drinken, maar heb je eigenlijk geen idee wat je in je glas hebt? Beperk jij jezelf tot Chardonnay en Sauvignon Blanc als je op het terras zit? En waar ligt Sauvignon Blanc eigenlijk, of zou dat zomaar eens een druivenras kunnen zijn? Herken jij jezelf wel in deze vraagstukken? Kom dan gezellig kennismaken met de wijnwereld bij WijnMartijn en schrijf je snel in voor deze training. In twee dagdelen bespreken we onder meer de volgende onderwerpen:

 

  • Populaire witte en blauwe druivenrassen
  • Wijn maken
  • Wijn en eten combineren
  • Wijn proeven
  • Wijn landen
  • Hoe lees ik een wijn etiket?

De wijncursus SDEN 1 is voor beginners. In 2 dagdelen maak je kennis met de wereld van wijn en leer je stap voor stap proeven. Het boekje “Ik weet wat van wijn” vormt de basis van deze opleiding. Het boekje krijg je tijdens het eerste lesmoment en daar worden geen extra kosten voor gerekend. Thema’s die we behandelen zijn onder meer, hoe wordt wijn gemaakt: van druif tot kurk. Wat is wijnbouw en welke invloed speelt de bodem en het klimaat daarin? We bespreken de belangrijkste druivenrassen en gaan wijnen proeven en beoordelen aan de hand van proefformulieren. Wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn en waar komen die aroma’s eigenlijk vandaan? Daarnaast bespreken we thema’s wijn & spijs en krijg je praktische tips over het zelf kopen en schenken van wijn. De lessen worden gegeven door Register Vinoloog WijnMartijn.

Examen of niet?
De opleidingen bij WijnMartijn hebben een informeel, informatief en gezellig karakter. Heb je helemaal geen zin in het doen van examen, dan doe je het lekker niet. Ben je toch wel benieuwd of je de onderwerpen goed beheerst, dan is het misschien toch wel leuk om examen te doen. WijnMartijn helpt je met proefexamens en het registeren bij SDEN en alles wat er verder bij komt kijken. Er zijn extra kosten verbonden aan het doen van het erkende examen bij SDEN, maar daar krijg je vooraf alle informatie over. 

Met de auto naar WijnMartijn?
Met te veel alcohol op het verkeer in, dat kan natuurlijk niet. In het proeflokaal van WijnMartijn kun je alle wijnen goed proeven, want er staan genoeg spuugemmers / spittoons / kwispedoors op tafel. In het begin misschien even wennen dat uitspugen, maar een echte wijnprofessional doet niet anders. Genoeg geproefd van de wijn om een goede indruk te krijgen van de aroma’s, smaken en andere eigenschappen van deze vloeibare godendrank? Dan kieper je gemakkelijk de resterende wijn uit je glas de spuugemmer in. Zo beperk je het proeven tot kleine slokjes. Heb je wel al jouw vervoer geregeld en weer naar huis keren in een ietwat benevelde toestand is geen probleem, dan staat er niets in de weg om lekker te genieten.

Bij WijnMartijn krijg je meer…
Je kunt op veel plekken in Nederland een SDEN opleiding volgen. De opleidingen bij WijnMartijn zijn anders. Ten eerste zijn de groepen veel kleiner. Je zit in een studieklas van maximaal 8 deelnemers. Daardoor is het veel gemakkelijker om vragen te stellen over de onderwerpen. Ook zul je ervaren dat je veel meer interactie met de andere deelnemers hebt. Je krijgt meer aandacht, dus de kans is groot dat de behandelde onderwerpen veel beter bij je blijven hangen. En dat is natuurlijk weer handig als je van plan bent om deze opleiding af te ronden met een examen.

Op de proefwijnen wordt zeker niet bezuinigd. De passie van WijnMartijn voor wijn is groot en dat brengt hij graag naar je over. Vertrouw erop dat de wijnen die je op de lesavonden zult proeven zorgvuldig zijn geselecteerd. Je gaat echt hele bijzondere wijnen proeven.

Besluit je om deze opleiding af te ronden met een examen? WijnMartijn regelt de inschrijving voor je. Wil je toch nog even wat meer weten over een specifiek onderwerp? We nemen de tijd voor je. Oefenexamens, additionele boeken die interessant kunnen zijn voor je, nog wat meer hulp bij het leren proeven? Bij WijnMartijn zit je goed.

Inclusief...

8 Kwaliteitswijnen

Bread & Bites

Les van Register Vinoloog (SDEN4) WijnMartijn

Aandacht voor jou

8 deelnemers

Toegankelijk, informeel en gezellig...!

Wat zeggen anderen over SDEN1 bij WijnMartijn....

John Marchal

Super leuke cursus; interessante stof en Martijn is zelf ook heel gepassioneerd en enthousiast! Zeker een aanrader voor zowel de beginnend als meer gevorderde wijn liefhebber.

Chris Constant

Wij hebben bij Martijn de SDEN 1 cursus gevolgd en het smaakt naar meer. Het waren niet alleen de wijnen en de gezelligheid maar het was met name het enthousiasme van Martijn waarom we ons direct gaan inschrijven voor SDEN 2. In 2 dagen hebben we heel veel behandeld en is de kennis inmiddels meer dan het SDEN 1 voorschrijft. Ik kan Martijn van harte aanbevelen voor een leerzame cursus of een heerlijke wijnproeverij

René van der Stege

Al langere tijd liep ik met het idee rond dat ik meer kennis wilde opdoen over wijn. Niet meteen als Vinoloog, maar gewoon iets meer weten over de achtergrond van een wijn en meer kunnen vertellen dan "ja, lekker wijntje..." Op die manier in contact gekomen met WijnMartijn. Martijn geeft op een leuke en luchtige manier een kijkje in de keuken van de wijnsoorten, de wijnlanden en het maakproces. Uiteraard komt het proeven ook goed aan bod en heb ik meer geleerd over smaken, geuren en aroma's. Naast de theoretische kennis kan Martijn ook mooi vertellen over wat niet per se nodig is voor de training. Al met al aantal leuke en leerzame avonden gehad.

Erik van Lienden

De cursus gedaan en wat een super leuke ervaring om op zo een leuke en gezellige manier kennis op te doen van wijnen. Martijn is een bevlogen wijnliefhebber die je meeneemt in zijn enthousiasme en je in twee avonden zoveel leert. Een 100 % aanrader !!!

Jacqueline Marchal

Met veel plezier afgelopen weken de SDEN 1 behaald, dankzij de energieke en enthousiaste wijncursus van @wijn_martijn, een aanrader!

Demi van Lienden

Zeker een aanrader om deze cursus bij @wijn_martijn te volgen! Hij vertelt het met zo veel enthousiasme en passie!

Lotte Moeijes

Ik heb twee hele gezellige en leerzame avonden gehad bij WijnMartijn en ik ben blij dat ik nu wat meer weet over wijn!

Proeflokaal WijnMartijn

Deze opleiding volg je in het proeflokaal van WijnMartijn. Gemakkelijk te bereiken met goede parkeergelegenheid (gratis).

Adres

Proeflokaal WijnMartijn
Zwaagdijk 424 C
ZWAAGDIJK-WEST

Tijd